Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Kontakty

Paweł
tel.664731927

Robert
tel. 691205101

Email kontaktowy
sklep@homebeer.pl

Paweł
GG: 1554314

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
 

Słód Abbey® Malt Weyermann®

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: do 3 dni roboczych
Cena: 8,80 zł 8.80






ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Opis: Słód karmelowy Abbey Malt Weyermann. Dodatek jasnego słodu karmelowego nadaje piwu karmelowy charakter i oraz utrwala złoto-bursztynowy kolor. Bardzo często wykorzystywany przy produkcji piw belgijskich jako zamiennik słodu Biscuit Malt.

Przedział barwy: 40-50 EBC.

Udział w zasypie:  do 50%

Zastosowanie do piw typu: jasne, ciemne, czerwone, karmelowe, bursztynowe.

Przykłady:  • Traditional Abbey Ales, Ales, Belgian Beers, Belgian “Blonde”, Belgian “Bruin”, Fest-Beers, Belgian Amber Beers, Belgian Ales, Fruit Beers

Koło aromatyczne słodu (w brzeczce):

słód abbey weyermann

Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.

Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl