Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach. Podając email wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych zgodnie z Polityka prywatności sklepu.
Darmowa dostawa
Zbieraj punkty za zakupy
Piwo domowe ? Nic prostszego ...
Więcej zamawiasz więcej oszczędzasz!
Słód Castle Malting - Château Oat - słód owsiany
Opis
Opis: Château Out - to słód produkowany jest z ziaren owsa pozbawionego łupiny. Ten rodzaj słodu ma bardzo małą moc diastatyczną i umiarkowany wpływ na wartości ekstraktu. Château Out nadaje piwu charakterystyczną jedwabistość oraz poprawia konsystencje piwa. Używany jako dodatek smakowy, uwypukla smak ciastek w piwie i nadaje mu niepowtarzalny kremowy posmak. Wykorzystywany w wielu angielskich stylach piwa.
Przedział barwy: ok. 5 EBC.
Udział w zasypie: do 15%
Zastosowanie do piw typu: ciemne, czerwone, karmelowe, bursztynowe.
Przykłady: Stout, Porter, Dark Lager
Gwarantujemy najwyższą jakość śrutowanych słodów.
Słody z opcją śrutowania przygotowywane są indywidualnie do każdego zamówienia. Śrutowanie przeprowadzamy na gniotowniku walcowym zapewniającym optymalne rozdrobnienie słodu oraz właściwe oddzielenie go łuski. Łuska zachowuje swoją budowę (nie jest zbyt mocno uszkodzona), co ma wpływ na jakość naszego piwa oraz przyśpieszenie wysładzania zacieru.
Gotowe zestawy do warzenia piwa na bazie słodów wraz z recepturami znajdziesz w kategoriach: Pełne, zacierane ze słodów i Specjalne - od piwowarów.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.